Bursaray Haberleri

Bursaray projesi hakkında en güncel haberler bu sayfada

Turistik Doğu Ekspresi İlk Seferine Başlıyor

Turistik Doğu Ekspresi, bugün saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle ilk seferi için hareket edecek.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla, 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle Turistik Doğu Ekspresi ilk seferine uğurlanacak.

Mevcut Doğu Ekspresi’ne artan yolcu talebinin karşılanması, halkımıza daha iyi hizmet sunulması ve iç turizmin artırılmasına yönelik olarak; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması sonucu Ankara-Kars-Ankara arasında turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi sefere konuldu.

Ankara’dan Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, Kars’tan da Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri işletilecek tren, Ankara’dan saat 19.55, Kars’tan saat 23.55’te hareket edecek.

Turistik Doğu Ekspresi, yolcuların tarihi ve turistik yerleri ziyaret edebilmeleri için Ankara’dan Kars yönüne gidişte Erzincan, İliç ve Erzurum istasyonlarında, Kars’tan Ankara yönüne gelişte ise Sivas’ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında yeterli süre bekleyecek.

120 YOLCU KAPASİTELİ
Ankara-Kars arasındaki parkurunu 32 saatte tamamlayacak Turistik Doğu Ekspresi, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan oluşuyor.

120 kişi kapasiteli ve tamamı yataklı vagondan oluşan trende bilet fiyatı: 1 odada tek kişi seyahat edilmesi durumunda 400 TL, 1 odada iki kişi seyahat edilmesi durumunda kişi başı 250 TL olacak.

Haberin detayı ve fotoğraflar için tıklayınız: Turistik Doğu Ekspresi İlk Seferine Başlıyor - RayHaber