Bursaray Haberleri

Bursaray projesi hakkında en güncel haberler bu sayfada

Edirne-Çerkezköy Hızlı Tren Hattı’nın Temeli Bayramdan Sonra Atılacak

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne – Çerkezköy arası hızlı tren hattı temelinin bayramdan sonra atılacağını, su ve ulaşım ücretlerinde indirime ilişkin hazırladıkları önergeyi belediye meclisine sunacaklarını söyledi…

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne – Çerkezköy arası 155 kilometrelik hızlı tren hattının temelinin bayramdan sonra atılacağını açıkladı. Akmeşe, su ve ulaşım ücretlerinde de indirim yapılmasına ilişkin AK Parti Grubunun hazırladığı önergeyi belediye meclisine sunacaklarını söyledi. Akmeşe, “Edirne’de de CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin Edirneli’yi düşünerek desteklerini bekliyoruz” dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe Belediye Meclisi Üyesi Feridun Acar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Edirne – Çerkezköy arası 155 kilometrelik hızlı tren hattının temelinin bayramdan sonra atılacağını açıkladı. Akmeşe, “Halkalı- Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nde son günlerde önemli gelişme oldu. Allah kısmet ederse 155 kilometreyi kapsayan Kapkule – Çerkezköy hattının temelini bayramdan sonra hemen atıyoruz. Çok önemli bir proje. Proje sadece Edirne’yi değil, Türkiye’yi de Avrupa Birliği ülkelerine bağlayan, Pekin’den başlayıp, Londra’ya kadar sürecek bir proje. Bir kısmı Avrupa Birliği fonları kullanılarak yapılan proje. Edirne – Çerkezköy arası 155 kilometre. Bayramdan sonra hızlı tren hattının temelini atıp bayramdan sonra başlıyoruz. Katkı sağlayacak projenin Edirne’mize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

SU VE ULAŞIMDA İNDİRİM ÖNERGESİ
Akmeşe, Edirne su ve ulaşımın diğer illere göre pahalı olduğunu belirtti ve indirim yapılması için önerge hazırladıklarını kaydetti. Akmeşe, CHP ve İYİ Partili belediye meclis üyelerinin halkı düşünerek katkı vermesini isteyerek şunları söyledi:

“Bu seçimden sonra bir çok ilde hem ulaşım hem su da indirimler oldu. Özellikle İstanbul’daki su ve ulaşım indiriminde Cumhuriyet Halk Partili ve İyi Partili meclis üyeleri ‘evet’ oyu verdi. Biz aynı hassasiyeti hem CHP’li hem İYİ Partili meclis üyelerinden Edirne’de göstermelerini istiyoruz. Biz AK Parti grubu olarak Haziran’da yapılacak meclis toplantısından önce görüşülmek üzere meclise önergemiz olacak.

“MESKENLERDE YÜZDE 40, TİCARETHANELERDE YÜZDE 10 İNDİRİM”
Edirne’de 1- 10 metreküp içme suyu meskenlerde 3.30, ticarethanelerde 7.25, 11 – 20 metreküp içme suyu meskenlerde 3.90, ticarethanelerde 8.80, 21-40 metreküp meskenlerde içme suyu 4.40, ticarethanelerde 10.50, 40-100 metreküp içme suyu meskenler 5.30, ticarethanelerde 12.15, 100 metreküpün üstünde içme suyu ticarethanelerde 13.75 lira. Ayrıca abone okuma bedeli içinde 3 lira para alınıyor. Eskiden özel şirket vardı, saat okumalarına bir ücret ödeniyordu. Ama şimdi belediyenin personeli bu okumaları yapıyor. AK Parti grubu olarak teklifimiz de, meskenlerde yüzde 40, ticarethanelerde yüzde 10 indirim yapılması yönündedir.

“ÖĞRENCİ ETUS ÜCRETİ 1.25 OLMALI”
Edirne’de ulaşım da pahalı. Edirne bir üniversite şehri. Şuanda ulaşımda sivil 2.54, öğrenci 1.81, nakit 3Lira. ETUS’un sıkıntılı ve yönetim zaafını biliyoruz. 1.81 ödüyor öğrenci kardeşlerimiz, 1.25 kuruş olsun. Bu teklifi Haziran ayında görüşülmek üzere teklif edeceğiz.”

“ŞAŞIRIYORUM, GÖREV BAŞINDAYIZ”
Sosyal medyada istifa söylemleriyle ilgili de “ Şaşırıyorum, görev başındayız, gitti, gidiyor. Bir sürü haber çıktı, sosyal medyada da çıktı. Üzülüyoruz tabi biz görev başındayız. Bizim görevden nasıl alınacağımız birkaç arkadaşın yazısıyla veya şöyle söyleyeyim, bizim çok meşhur dava arkadaşlarımız vardır, seçim zamanı ortalıkta gözükmezler ama seçim sonrası hemen bir değişiklik isterler ve başkanlığa talip olurlar. Bazı basın mensubu ya da sosyal medya kullanıcısının istemesi ile AK Parti’de görev değişikliği olmaz. Birileri istedi diye il başkanı değişmez. Görevimin başındayım” dedi. (Sevcan KALIPÇİNDEN ELMACI – Hudutgazetesi)

Haberin detayı ve fotoğraflar için tıklayınız: Edirne-Çerkezköy Hızlı Tren Hattı’nın Temeli Bayramdan Sonra Atılacak - RayHaber