Türk Kızılay’ının üreteceği prefabrik yapılar artık eski Vagon Fabrikasında yapılacak. 20 Aralık 482 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan karara göre Vagon Fabrikası 650 bin TL ihale bedeliyle Kızılay’a verildi. Buna göre 39 milyon liralık yatırım yapılacak alanda 200’den başlayacak istihdam kademeli olarak artarak bin 500 kişiye kadar çıkacak. Ayrıca üretilecek prefabrik ürünler AFAD, Kızılhaç, BM gibi kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına göre üretilerek sadece yurt içine değil yurt dışına da ihraç edilecek
Daha önce defalarca farklı kurumlara verilmesi gündeme gelen eski Vagon Fabrikası 20 Aralık 482 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan karara göre 650 bin TL ihale bedeliyle Türk Kızılayı’na verildi. Özelleştirme kapsamında bulunan Sümer Holding’e ait Yeşilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde 496 bin 350 metre kare alana sahip Vagon Fabrikası için birçok kurum ve kuruluş önerilerde bulunmuş ama hiçbir öneri kabul görmemişti. Türk Kızılay’ının Türkiye’deki en büyük yatırımı olacak olan proje ile 39 milyon liralık yatırım Malatya’ya yapılmış olacak. Yapılacak Prefabrik fabrikası 200’den başlayarak kademeli olarak artarak 1500 kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca burada üretilecek prefabrik yapılar AFAD, Kızılhaç, BM gibi kurum ve kuruluşların da ihtiyacını sağlarken sadece yurt içinde kullanılmayıp yurt dışına da ihraç edilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın yapılacak yatırımla ilgili şunları dile getirdi: “Türk Kızılay’ı tüm Türkiye içinde en büyük yatırımlarından bir tanesini Malatya’ya yapacak. Türk Kızılay’ı buraya, bu bölgede Orta Doğu ve Asya’yı merkeze alacak, merkezi olacak bir bölge haline getirmeyi planlamakta. 1500’e yakın kişiye istihdam sağlayacak, bunu dışında da Malatya sanayinin yan sanayi anlamında büyük gelirler katabileceğimiz bir yatırım. Biz hep şunu söylüyoruz; ‘Türk Kızılay’ı milletin malı.’ Milletin malı, millete verildi, Türk milleti için en doğru, en düzgün bir şekilde kullanma yönünde de adım atacağız. Malatya’ya da Kızılay anlamında çok büyük bir yatırım yaparak burayı, bu bölgeyi Türkiye’nin de önemli bölgelerinden biri haline getireceğiz inşallah.”
AFET BÖLGELERİNDE KULLANILACAK YAPI MALZEMELERİ ÜRETİLECEK
Yapılacak bu fabrikada prefabrike ürünler, yapı ürünleri üretilecek. Konteyner, çadır yerine geçebilecek yerler, prefabrik yapılar, evler, ibadethaneler, okullar, tuvaletler, banyolar üretilecek. Bilhassa afet bölgelerinde kullanılabilecek yapı malzemeleri üretilecek. Bunlar sadece Türk Kızılayı için üretilmeyecek. AFAD için, Kızılaylar ve Kızılhaçlar için üretilecek. Tüm dünyadaki Birleşmiş Milletler gibi bu tip operasyonlarda görev yapan birçok kurum ve kuruluşun ihtiyacı olan bir ürün yelpazesine Kızılay sahip olacak.
ÇALIK: İLK ADIM ATILDI HAYIRLI OLSUN
Konuyla alakalı açıklama yapan Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık şunları dile getirdi: “ Malatya’mızda hem atıl durumdaki bir tesis ekonomiye kazandırılmış oldu, hem de Türk Kızılay’ı tarafından afet barınma sistemleri üretim merkezi Malatya’da hayata geçirilmiş oluyor. Türk Kızılay’ımızın projesini biran önce hayata geçirebilmesi için elimizden gelen tüm siyasi desteği vereceğiz, işlemlerin hızlı bir şekilde yürütülmesine sağlayacağız. Ekonomik darbe ile karşı karşıya bırakılmak istenilen bir ortamda Malatya’ya 39 milyon TL tutarında bir projenin kazandırılması çok anlamlı ve kıymetlidir. Böylesine önemli bir proje için ilk adım atılmıştır, Malatya’mız ve ülkemiz için hayırlı olsun.” ifadelerini kaydetti. (Rahime Gül Erbaş-Malatyasonsöz)
Home
44 Malatya
DEMİRYOLU
Doğu Anadolu Bölgesi
GENEL
malatya
Malatya Vagon fabrikası
Manşet
Sümer Holding
Türk Kızılayı
TÜRKİYE
Vagon Fabrikası
Malatya Vagon Fabrikası Artık Türk Kızılayı’nın
Malatya Vagon Fabrikası Artık Türk Kızılayı’nın
Tags
# 44 Malatya
# DEMİRYOLU
# Doğu Anadolu Bölgesi
# GENEL
# malatya
# Malatya Vagon fabrikası
# Manşet
# Sümer Holding
# Türk Kızılayı
# TÜRKİYE
# Vagon Fabrikası
Share This
Vagon Fabrikası
Etiketler:
44 Malatya,
DEMİRYOLU,
Doğu Anadolu Bölgesi,
GENEL,
malatya,
Malatya Vagon fabrikası,
Manşet,
Sümer Holding,
Türk Kızılayı,
TÜRKİYE,
Vagon Fabrikası